Μαθητές φύτεψαν βότανα στην αυλή του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης δημοτικού του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» φύτεψαν σήμερα στην αυλή του Γ.Ν. Παπαγεωργίου φυτά της ελληνικής φύσης με ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες, όπως δεντρολίβανο, μέντα, λουίζα και μαντζουράνα.

Τα 20 παιδιά, που αποτελούν μέλη της νεοσύστατης ομάδας εθελοντισμού του σχολείου τους, επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Φίλων του Γ. Ν. Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

Τους μαθητές, τις μαθήτριες και τις δύο εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν υποδέχθηκαν η ιδρύτρια και αντιπρόεδρος της Αντηρίδας κυρία Ζωή Ψαρρά- Παπαγεωργίου, η πρόεδρος του Συλλόγου, διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής κυρία Γεωργία Δερετζή καθώς και η γενική διευθύντρια του Νοσοκομείου κυρία Μαρία Γιογκατζή. Αφού μίλησαν στα παιδιά για την έννοια του εθελοντισμού και το έργο της Αντηρίδας, τα προέτρεψαν να ασχοληθούν με δράσεις ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης.

Στη συνέχεια, οι λιλιπούτειοι εθελοντές μεταφύτευσαν στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου τα γλαστράκια με δεντρολίβανο, μέντα, λουίζα και μαντζουράνα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.