Με παιδικά χαμόγελα γέμισε σήμερα το απόγευμα το πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας στο ύψος του Λευκού Πύργου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5η Ιουνίου).

Η δράση με τίτλο «Ανακυκλώνουμε και γιορτάζουμε» που ξεκίνησε στις 17.00 και θα διαρκέσει έως τις 22.30, περιλαμβάνει συναυλίες, λούνα παρκ και δραστηριότητες για παιδιά.

"Έχουμε ένα στόχο να διπλασιαστεί ο συντελεστής της ανακύκλωσης. Χρειάζεται προσπάθεια από όλους μας. Ο διπλασιασμός του στόχου πρέπει να γίνει εφικτός τα επόμενα τρια χρόνια. Θέλουμε το 2020 να έχουμε προσεγγίσει το στόχο, ο οποίος είναι το 50% της ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή. Σήμερα η ανακύκλωση βρίσκεται περίπου στο 18%" τόνισε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για τον τομέα της καθαριότητας, Θωμάς Ψαρράς υποστήριξε: "Το στοίχημα της ανακύκλωσης δυστυχώς δεν το έχουνε κερδίσει ακόμη ούτε σαν δήμος, ούτε σαν χώρα. Απόδειξη του γεγονότος ότι πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ πληρώνουμε στην ΕΕ διότι δεν έχουμε πιάσει τα ποσοστά ανακύκλωσης τα οποία οφείλαμε να έχουμε πιάσει μέχρι στιγμής. Όσο περνάει ο καιρός και δεν ανακυκλώνουμε τα πρόστιμα αυτά θα αυξάνονται".

"Είμαστε εδώ να γιορτάσουμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Δευτέρα, να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να διασκεδάσουμε πάνω από όλα" ανέφερε κλείνοντας ο Δημήτρης Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας με ΟΤΑ της ΕΕΑΑ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

17.00-21.00: Λειτουργία παιδικού λούνα παρκ «Τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν για την ανακύκλωση και το περιβάλλον».

17.00-21.00: Παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά «Κάθε Κουτί Μετράει»
19.00: Συναυλία «γυάλιΝΗ Γιορτή» με τον Νίκο Τουλιάτο
21.00: Συναυλία «Voyage Jazz Group» με τον Αλέξανδρο Χριστίδη και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Στην εκδήλωση, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), αναμένεται να απευθύνουν χαιρετισμό οι:
Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Δημήτρης Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας με ΟΤΑ της ΕΕΑΑ

Επίσης, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η δράση με τίτλο «Τρέχει το νερό στο αυλάκι!», στο δημοτικό πάρκο των Κήπων του Πασά στην Άνω Πόλη, από τις 10.30 έως τις 13.00.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά και μαθητές και διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την ΧΑΝΘ, την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, την WWF και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct».

Δείτε το υλικό του thestival: