Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η έκθεση παιδικής ζωγραφικής, με θέμα: «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Η έκθεση εγκαινιάστηκε χθες (30 Μαΐου 2017) το απόγευμα, από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και τον Γενικό Διευθυντή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γιώργο Καλούδη.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο Εμπορικό Κέντρο "Mediterranean Cosmos", το οποίο φιλοξενεί την έκθεση. Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Εμπορικού Κέντρου, Κυριάκος Κονταξιάν, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στον συμβολισμό της έκθεσης και κάλεσε μικρούς και μεγάλους να την επισκεφθούν και να ενημερωθούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

"Είναι μια κίνηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τις εταιρείες να προσφέρουν στην Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Το κομμάτι που απευθυνόμαστε είναι ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, το περιβάλλον και ο εθελοντισμός.Έτσι έχουμε ξεκινήσει μια πολύ καλή εποικοδομητική συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία" δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" Γιώργος Καλούδης.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά τονίζοντας, μεταξύ άλλων:«Είναι πολύ όμορφη αυτή η δραστηριότητα, οφείλω να συγχαρώ όλους τους διοργανωτές πρώτα από όλα αυτούς που το εμπνεύστηκαν και βέβαια αυτούς που το οργάνωσαν και το υλοποιούν. Είμαι βέβαιη ότι τα παιδιά θα θυμούνται πάντοτε με χαρά την συμμετοχή τους, το πόσο μεγάλη σημασία έχει η οδική ασφάλεια και η προσοχή απέναντι στα θέματα της οδήγησης".

 

Στο μείζον θέμα της οδικής ασφάλειας αναφέρθηκε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος στην ομιλία του επεσήμανε: «Σας ευχαριστώ όλους θερμά για την παρουσία σας απόψε εδώ· μετά την πραγματικά, θεωρώ, εξαιρετικά επιτυχή έκθεση ζωγραφικής με θέμα "η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών", που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» στην Αθήνα, και την εντυπωσιακή, ομολογουμένως, ανταπόκριση παιδιών και γονιών, αποφασίστηκε η έκθεση να φιλοξενηθεί και στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης· έτσι, ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους μικρούς και μεγάλους μας φίλους να την επισκεφθούν και να γνωρίσουν μέσα από τις θαυμάσιες ζωγραφικές δημιουργίες των παιδιών τις σκέψεις και ίσως, θα έλεγα, τους προβληματισμούς τους, στο μείζον ζήτημα της οδικής ασφάλειας. Ένα ζήτημα το οποίο αφορά όλους μας· ένα ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολεί συνεχώς, καθώς είναι κομμάτι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθημερινότητα μας και η μη σωστή γνώση και τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και συμπεριφοράς, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο όχι μόνον εμάς τους ίδιους, αλλά και τους γύρω συνανθρώπους μας".

Στη συνέχεια ο κ. Αρχηγός προσέφερε ένα συμβολικό δώρο στη 10χρονη Παναγιώτα, από τη Θεσσαλονίκη, ένα από τα παιδιά που συμμετείχαν στην έκθεση ζωγραφικής, δηλώνοντας: «Η Παναγιώτα είναι μια μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη, είναι μία από τα πολλά παιδιά, από τα 280 παιδιά που ζωγράφισαν για την έκθεσή μας. Στην Παναγιώτα ανήκει μία από τις 12 καλύτερες ζωγραφιές που επέλεξε η οργανωτική επιτροπή. Είναι τιμή για την πόλη της Θεσσαλονίκης να εκπροσωπείται από την ζωγραφιά της Παναγιώτας στο θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την Τροχαία, το 2018. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ.»

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, αναφέροντας: «Είναι χαρά, ιδιαίτερη χαρά να έχουμε σήμερα σε αυτό τον υπέροχο χώρο, για δεύτερη φορά, έκθεση παιδικών ζωγραφιών με ένα κεντρικό, κοινωνικό αλλά και πολιτικό ζήτημα, όπως είπε και η Υπουργός, που δεν είναι άλλο από την οδική ασφάλεια. Η Ελληνική Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα τελευταία δύο-δυόμισι χρόνια, μέσα από μία προσπάθεια εξωστρέφειας προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν όλους εκείνους που θα ήθελαν να εμπλακούν σε μία νέα αντίληψη. Μία νέα αντίληψη για το τι είναι αστυνομία τελικά. Για εμάς, τη σημερινή Πολιτική και Φυσική ηγεσία, αστυνομία σημαίνει πρόληψη, αστυνομία σημαίνει αποτροπή, αστυνομία σημαίνει κοινωνική πρωτίστως αποστολή και λιγότερο καταστολή. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται όλες αυτές οι δράσεις. Τόσο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ξέρω ότι δύσκολα μπορούμε να αλλάξουμε νοοτροπίες σε μεγάλους. Μπορούμε όμως με στοχευμένες δράσεις, με στοχευμένες ενέργειες να επενδύσουμε στο μέλλον μας, που δεν είναι άλλο παρά τα παιδιά μας".

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου και του Μητροπολίτη Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Κυριακή Τεκτονίδου, εκπρόσωπος του Διοικητή Γ’ Σώματος Στρατού, ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περικλής Μήτκας, εκπρόσωποι των τοπικών Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών, εκπρόσωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αντιδήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς - Άγιος Δημήτριος, Μελπομένη Τσούγκα, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Ενώσεων της ΕΛ.ΑΣ., Πρόεδροι Συλλόγων Αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού Ξηράς, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, συλλόγων, φορέων και οργανισμών.

Από την Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Φώτιος Δομζαρίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Δημήτριος Κοτσιάφτης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας, άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν ακόμα, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, που στηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή και συγκεκριμένα o Διευθυντής Marketing της ΜΑΣΟΥΤΗΣ, Σταμάτης Δαυίδ, η Marketing Manager του Mediterranean Cosmos - Lamda Development S.A., Χριστίνα Οικονόμου, το στέλεχος του Τμήματος Marketing του Mediterranean Cosmos, Maria Joao Matos, ο Διευθυντής Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε, Μιχάλης Στεργιόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, Νικήτας Ποθουλάκης, ο Εμπορικός Διευθυντής της ALFA PASTRY ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ, Γιάννης Τσακίρης, ο Υπεύθυνος Πωλήσεων KARENTA, Παντελής Κιλικίδης, ο Διευθυντής Πωλήσεων και η Γενική Διευθύντρια ΕΤΕΑ Α.Ε., Κώστας Παξιμαδάς και Έλενα Τσόλη.

Παραβρέθηκαν επίσης πολλοί γονείς και παιδιά, που είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο της έκθεσης και να δουν τις παιδικές δημιουργίες.

Στο χώρο της έκθεσης λειτουργεί και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά, όπου οι μικροί μας επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, από έμπειρους τροχονόμους της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον τα παιδιά που επισκέπτονται την έκθεση μπορούν να ζωγραφίζουν τις δικές τους δημιουργίες, με θέμα την οδική ασφάλεια.

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 17 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά από 09:00-20:00 ώρας

Σχολεία που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, 2310 557541 και 2310 557542.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση στη Θεσσαλονίκη υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών-επιχειρήσεων: ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε., ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), KOSMOCAR Α.Ε., AEGEAN, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, LA PASTERIA, HERTZ, INTERAMERICAN, HOLIDAY INN ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ A.E.E., FRESH LINE, FABER CASTELL, FISIKON, EUROBANK, J. WALTER THOMPSON ATHENS, DIRECTION, LAMDA DEVELOPMENT, ΜΕΒΓΑΛ, ΜΕΛΙΣΣΑ – ΚΙΚΙΖΑΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΝΕΑ ΟΔΟΣ / ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ, GOODYEAR, SAMSUNG.