Μαθήματα γαλλικών σε πρόσφυγες από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συμμετέχει ενεργά στην επιμόρφωση των προσφύγων και των μεταναστών προτείνοντας μαθήματα γαλλικών σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους που το επιθυμούν, σε συνεργασία με την ΜΚΟ Solidarity Now.

Τα μαθήματα είναι ανοικτά σε όλους και έχουν ως στόχο να δώσουν στους μαθητές πρόσβαση στις γαλλικές γλωσσικές και πολιτιστικές βάσεις. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από εθελοντές εκπαιδευτικούς του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή της ερευνητικής ομάδας «Pluralités» του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Blue Refugee Center, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Στον πρώτο κύκλο μαθημάτων, που θα πραγματοποιηθεί από 3 Μαΐου έως 31 Ιουλίου, έχουν εγγραφεί 27 άτομα και έχουν κατανεμηθεί σε δύο τμήματα (1 τμήμα παιδιών και εφήβων και ένα τμήμα ενηλίκων) που παρακολουθούν δύο μαθήματα συνολικής διάρκειας 3 ωρών εβδομαδιαίως.

Τα μαθήματα θα συνεχίσουν και θα προσαρμόζονται ανάλογα με την ζήτηση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.