Ο Τομέας Μετάφρασης του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ διοργανώνει την 6η Συνάντηση Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων που θα πραγματοποιηθεί στις 25, 26 και 27 Μαΐου 2017, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ.

Έχοντας ήδη λειτουργήσει ως τόπος γόνιμων συγκλίσεων και αντιπαραθέσεων, η συνάντηση επιδιώκει να συγκεντρώσει και πάλι τους/τις ερευνητές/τριες που δραστηριοποιούνται στο επιστημονικό πεδίο της Μεταφρασεολογίας, με σκοπό την περαιτέρω προώθηση της έρευνας στον ελληνόφωνο χώρο, ο οποίος αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Στο επίκεντρο της Συνάντησης βρίσκονται όλες οι σύγχρονες εξελίξεις στον χώρο της μετάφρασης και της Μεταφρασεολογίας και οι ανακοινώσεις, μεταξύ άλλων, πραγματεύονται τη λογοτεχνική και την ειδική μετάφραση, τη μετάφραση των πολυτροπικών κειμένων, τη διασημειωτική μετάφραση, τις μεταφραστικές τεχνολογίες, τη διδακτική της μετάφρασης.

Στην 6η Συνάντηση Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων εγκαινιάζεται η πρακτική των κεντρικών ομιλητών, από ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα πανεπιστήμια. Προσκεκλημένοι ομιλητές για την 6η Συνάντηση είναι οι: Γιώργος Φλώρος, Αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Federico Zanettin, Αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Perugia

Περισσότερες πληροφορίες: http://echo.frl.auth.gr/6th_trad_congress/index.php/el/