Ποδηλατική “απόβαση” στο Σέιχ-Σοu

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας κατηγορίας παμπαίδων-κορασίδων-παγκορασίδων και μίνι (μικρά και μεγάλα), με την ονομασία «BOTTECCHIA BIKE & FAMILY», διοργανώνουν ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (Κ.Ε.Υ.Ν.Σ.) με τον Ποδηλατικό Όμιλο «ΒΕΛΟΣ» την ερχόμενη Κυριακή, 21 Μαΐου 2017.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ παράλληλα με τον διασυλλογικό αγώνα, διοργανώνονται και  Open αγώνες team relay, ανοιχτοί για όλους τους δημότες και πολίτες. Έτσι, την Κυριακή 21 Μαΐου το Σέιχ-Σου αναμένεται να καταληφθεί από ποδηλάτες έτοιμους να δαμάσουν απότομες ανηφόρες και κοφτές στροφές!

«Συνεχίζουμε με ενθουσιασμό και ένταση την προσπάθεια για να προάγουμε τον μαζικό αθλητισμό, να σηκώσουμε τον κόσμο από τον καναπέ, να τον κάνουμε να ενεργοποιηθεί. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε γεγονότα που γίνονται δεκτά με ενθουσιασμό από μικρούς και μεγάλους, από άτομα κάθε ηλικίας που αγαπούν την άθληση. Αυτό έδειξε η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου τόσο στον περσινό ανοιχτό Ποδηλατικό Αγώνα, όσο και στον πρόσφατο Λαϊκό Δρόμο ‘‘Παναγιώτης Αφαλής’’ που καθιερώθηκε ως θεσμός και καταξιώθηκε άμεσα από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν και σ’ αυτή τη διοργάνωση. 

Δηλώσεις συμμετοχής

Στο ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης που αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις, αλλά και στα τμήματα αθλητισμού που λειτουργούν στο δήμο. «Στόχος της οργανωμένης αυτής παρέμβασης είναι οι δράσεις να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των πολιτών, και κυρίως των παιδιών, στην άθληση και τη φύση, να τους κάνουν να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στη χρήση του ποδηλάτου και στον αθλητισμό», ανέφερε.

Το μεγάλο ραντεβού των ποδηλατών θα γίνει στην τοποθεσία «Πηγή μπαρμπα-Γιώργη» στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρο Αγ. Παύλου, με την πρώτη εκκίνηση να πραγματοποιείται στις 11 το πρωί.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες  που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με θεωρημένο για το 2017 Δελτίο, ενώ για τις  κατηγορίες Open είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στην Γραμματεία υπεύθυνης δήλωσης ότι o διαγωνιζόμενος είναι υγιής και σε θέση να αγωνισθεί,  καθώς και υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης από τον κηδεμόνα, για τους ανηλίκους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες μπορούν να αποστέλλονται με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση velos.cyclingclub@yahoo.com έως και σήμερα, Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, ενώ οι εγγραφές για τον Λαϊκό Αγώνα OPEN Team Relay Bike and Family και Open for all θα γίνονται και την ημέρα του αγώνα πριν τη διεξαγωγή τους. Απαραίτητα για τη συμμετοχή, εκτός φυσικά από τα ποδήλατα, είναι τα κράνη.

Στο open team relay-family race και στο open for all υποστηρικτές της διοργάνωσης θα είναι η ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ καθώς και τα πέντε ξενοδοχεία που θα προσφέρουν δωρεάν διανυκτερεύσεις στους νικητές.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.