Νέοι και νέες με σύνδρομο Down έγιναν μοντέλα σε μια ξεχωριστή επίδειξη μόδας στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ & VIDEO)

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Νέοι και νέες με σύνδρομο Down έβαλαν τα καλά τους και έγιναν μοντέλα σε μία λαμπερή βραδιά μόδας στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη.

Σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό πασαρέλας παρουσιάστηκαν casual και αμπιγέ ρούχα, καθώς και μοναδικά υποδήματα.

“Είναι χαρά για εμάς που βρισκόμαστε εδώ στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” για να απολαύσουμε τα παιδιά μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην επίδειξη μόδας. Είναι μια εκδήλωση για να δείξουμε ότι τα παιδιά με Σύνδρομο Down όταν είναι σε ένα κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον μπορούν να έχουν δεξιότητες και να κάνουν πράγματα όπως κάνουμε όλοι οι άλλοι. Τι καλύτερο από την σημερινή επίδειξη μόδας για να αποδείξουμε ότι η ομορφιά δεν πάει σύμφωνα με τα πρότυπα που έχουμε όλοι στο μυαλό μας”, τόνισε ο Σταύρος Τσιφλίκης πρόεδρος του Συλλόγου Συνδρόμου Down.

Τα ιδιαίτερα χτενίσματα και το μακιγιάζ των μοντέλων, ανέλαβα κομμωτές και αισθητικοί του Τομέα Μόδας & Ομορφιάς του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Η ξεχωριστή επίδειξη μόδας είναι αφιερωμένη στο Σύλλογο Παιδιών με Σύνδρομο Down Ελλάδος και εντάσσεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εκδηλώσεων Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down, 18-23 Μαρτίου.

Στην επίδειξη συμμετείχαν 17 νέοι και νέες με σύνδρομο Down, ενώ τη βραδιά παρουσίασαν η Έλσα Αγοραστού και ο Νίκος Ζησιόπουλος.

Δείτε το υλικό του thestival.gr:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.