Εγκαινιάστηκε πριν από λίγη ώρα από τον Γιάννη Μπουτάρη το 2ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης. 

Το Φεστιβάλ υλοποιείται σε συνεργασία με τη HELEXPO, το ΦΟΔΣΑ και την ΕΥΑΘ. 

Βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι ο διπλασιασμός του όγκου της ανακύκλωσης εντός του 2016, μέσω της ευαισθητοποίησης των φορέων, των επιχειρήσεων και των δημοτών.

Το τριήμερο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

• Ενημερωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες για τους δημότες

• Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά

• Καλλιτεχνικό πρόγραμμα για παιδιά και μεγάλους

• Παρουσίαση καλών πρακτικών

• Λούνα παρκ ανακύκλωσης

• Έκθεση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ωστόσο οι δημότες ως μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση, καλούνται να φέρουν μαζί τους μικρές ή μεγάλες ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές προς ανακύκλωση καθώς και αντίστοιχα υλικά, όπως γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο, μέταλλο ή πλαστικό.

Παράλληλα, καθημερινά, από τις 19.00 έως τις 22.00, θα πραγματοποιούνται συναυλίες στην κεντρική εξέδρα του φεστιβάλ, στο χώρο μπροστά από το Παλαί Ντε Σπορ.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Περίπτερο 8 της ΔΕΘ και στον εξωτερικό του χώρο, ενώ τους επισκέπτες υποδέχεται ο Ανακύκλωπας, η μασκότ του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανακύκλωση.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο βρέθηκαν εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι μοίρασαν στους πολίτες ενημερωτικό υλικό και φώναξαν συνθήματα, διαμαρτυρόμενοι για άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα εργοστάσια της περιοχής, για καθυστερήσεις πληρωμών και για "ανακυκλώσιμους" εργαζόμενους συμβασιούχους.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο του Thestival: