Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλείται να καταθέσει την ερχόμενη Τετάρτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Την πρόταση για κατάθεση του κ. Παρασκευόπουλου έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, τονίζοντας ότι θα πρέπει πρώτος να έρθει και να καταθέσει ο κ. Παρασκευόπουλος, ώστε να αποσαφηνιστούν ο ρόλος του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδιου για τα ανθρώπινα δικαιώματα Πάνου Λάμπρου, ο οποίος φέρεται, με την ιδιότητα του συμβούλου του υπουργείου Δικαιοσύνης, να έχει συνομιλίες και συναντήσεις με κρατούμενους στις φυλακές αλλά και τα ερωτήματα που προέκυψαν μετά τα όσα υποστήριξε ο κ. Πανούσης.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν διαφώνησαν με την πρόταση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, ωστόσο ζήτησαν να κληθούν άμεσα στην Επιτροπή Θεσμών, ο Πάνος Λάμπρου, ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησε να κληθεί στην Επιτροπή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι από την υπόθεση Πανούση έχουν ανοίξει μείζονα θέματα, και όλα συγκλίνουν σε αυτόν, καθώς δεν έχει εποπτεύσει τους υπουργούς του και την ΕΥΠ ενώ ο ίδιος έδωσε εντολή για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.

Ωστόσο, διαφώνησαν και η πρόεδρος της Επιτροπής και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.