ΤΩΡΑ: Αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνουν ψωμί στον Λευκό Πύργο για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Περισσότερα από 500 κιλά αρτοσκευάσματα φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης προκειμένου να τα προσφέρουν στους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Από τις 12 το μεσημέρι οι επαγγελματίες του κλάδου προσέρχονται στην περιοχή του Λευκού Πύργου, διαθέτοντας ψωμιά και αρτοσκευάσματα που θα διατεθούν δωρεάν στους πρόσφυγες στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης “Ο Προφήτης Ηλίας”, Ελισσάβετ Κουκουμέρια, επισήμανε ότι ελπίζουν ο στόχος των 500 κιλών να ξεπεραστεί, ενώ τόνισε ότι η αντιπροσωπεία θα παραμείνει στο σημείο μέχρι τις 2.30, προκειμένου να παραλάβει τα προϊόντα που θα φέρουν τα μέλη και να τα φορτώσει απευθείας σε δύο φορτηγά. 

Τα προϊόντα που θεωρούνται πιο χρήσιμα για τους πρόσφυγες είναι φρυγανιές, κουλουράκια κάθε είδους, κρουασάν και τσουρέκια, όλα σε ατομικές συσκευασίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο αριθμεί περισσότερα από 500 μέλη ενώ στο Νομό Θεσσαλονίκης, οι αρτοποιοί υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 720.


Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.