Η Ευρώπη θα μείνει η μοναδική που θα κληθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη για χάρη της Ελλάδας, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφέροντας, μάλιστα, ότι το ΔΝΤ δεν θέλει να μετάσχει ενεργά σε τρίτη βοήθεια προς τη χώρα μας. 

«Λόγω των σκληρών κανόνων που έχει όταν δανείζει, μένει μόνη της η Ευρώπη να πληρώσει για την Ελλάδα. Εδώ και κάποιους μήνες οι ριζοσπάστες της ελληνικής κυβέρνησης λένε διάφορα εναντίον του ΔΝΤ. Ακόμη και ο Γιούνκερ άλλαξε θέση και άποψη. Ωστόσο, το ΔΝΤ δεν σκοπεύει να αλλάξει στάση. Δεν μπορεί να δώσει χρήματα σε μια χώρα που δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μόνη της το χρέος της. Η Ελλάδα δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Η Λαγκάρντ έχει προειδοποιήσει πως ''το ΔΝΤ έχει κανόνες και αρχές'' για να πει στο τέλος ότι τα ευρωπαϊκά κράτη θα είναι αυτά που πρέπει να αναλάβουν», αναφέρεται στο άρθρο. 

«Με ξεκάθαρη γλώσσα: θα πρέπει να βάλουμε ακόμη πιο βαθιά την Ελλάδα στα κρατικά ταμεία μας. Ίσως και με ένα κούρεμα. Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία και άλλα κράτη της Ευρωζώνης θα πρέπει να αποχαιρετήσουν ένα μέρος των δανείων που έχουν δώσει ήδη στην Ελλάδα. Το CDU υπάρχει, ήδη, έντονος προβληματισμός ότι χωρίς το ΔΝΤ, η μεταρρυθμιστική πορεία της Ελλάδας θα ελαττωθεί. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU, Herbert Reul αναφέρει πως μόνο αν παραμείνει το ΔΝΤ θα γίνει απαιτητό ένα μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα από την Ελλάδα, έτσι ώστε να μειώνει το βουνό του χρέους της», σημειώνεται.