Αγώνας pole dancing απόψε στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ&VIDEO)

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

«Μονομαχίες» πάνω στον στύλο και απίθανα κόλπα από καλλίγραμα κορίτσια θα λάβουν χώρα σήμερα Σάββατο 30 Μαΐου στον πρώτο αγώνα pole dancing στη Θεσσαλονίκη, χαρίζοντας θέαμα σε όσους τον παρακολουθήσουν.

Στο “Pole Battle Tricks”, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 16 κοπέλες θα… μονομαχήσουν εκτελώντας ασυνήθιστα κόλπα σε σταθερό και περιστρεφόμενο στύλο, ενώ η βραδιά θα περιλαμβάνει aerial show η ομάδα KIRKO, αλλά και επίδειξη ρούχων αποκλειστικά για pole dancers!

Η… απενοχοποίηση του Pole Dancing

Παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν ήταν παρεξηγήσιμο, το pole dancing (ο χορός πάνω σε στύλο) άρχισε να μπαίνει δειλά στο χώρο της γυμναστικής και εξαπλώθηκε γρήγορα, αποκτώντας χιλιάδες θαυμαστές. «Ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι είναι ένα είδος χορού και γυμναστικής και αλλάζει τη στάση του απέναντι στο pole dancing σε σχέση με πριν από μερικά χρόνια. Έχει αρχίσει να το ξεπερνάει σιγά σιγά», λέει στο thestival.gr, η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο pole dancing, Αρετή Καρανίκα.

Όπως εξηγεί, μπορεί ο καθένας να ασχοληθεί με τον χορό σε στύλο, χωρίς να έχει απαραίτητα αθλητική υποδομή. «Εννοείται ότι βοηθάει εάν κάποιος έχει αθλητικό background, αλλά δεν είναι απαραίτητο», τονίζει η κα. Καρανίκα. Απόδειξη του ότι το κλίμα σχετικά με το pole dancing έχει αρχίσει να αλλάζει, είναι και η ψήφισή του ως άθλημα επίδειξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στην κατηγορία της ακριβατικής, όπως λέει στο thestival.gr, η υπεύθυνη της διοργάνωσης του “Pole Battle Tricks”, Αρετή Παπαδοπούλου επισημαίνοντας ότι «τα πράγματα είναι φρέσκα στο pole dancing στην Ελλάδα».

Εντυπωσιακά κόλπα στο στύλο, aerial show και μαγιό

Στο πρώτο “Pole Battle Tricks”, συμμετέχουν 16 κοπέλες που θα διαγωνιστούν σε τρεις κατηγορίες: intermediate, advanced και professional. Τα κορίτσια θα διαγωνίζονται μεταξύ τους σε ζευγάρια για το ποια θα κάνει το καλύτερο τρικ. Κριτές για τις μονομαχίες των κοριτσιών, θα είναι οι πρωταθλήτριες Ελλάδας στο Pole dancing Μάρω Δαμδούμη, Αρετή Καρανίκα και Μαρίνα Κοσοφίδου, όπου και θα παρουσιάσουν η κάθε μια από ένα μοναδικό pole show.

«Το event προέκυψε από την ανάγκη ότι δεν υπάρχει παραπλήσια διοργάνωση στην Ελλάδα», εξηγεί η Αρετή Παπαδοπούλου, ενώ η Αρετή Καρανίκα αποκαλύπτει τα κριτήρια με τα οποία θα βαθμολογηθούν οι διαγωνιζόμενες. «Σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο η τεχνική αρτιότητα, αφού μιλάμε για τρικς, αλλά και ο βαθμός δυσκολίας. Όλα τα κόλπα στο pole dancing προϋποθέτουν δύναμη και ευλυγισία. Όταν, όμως, χρειάζεται υψηλότερο επίπεδο δύναμης και ευλυγισίας για μία άσκηση αξιολογείται διαφορετικά», λέει η κα Καρανίκα. Η ίδια είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος για το 2014, ενώ έχει κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο Double Division του Pole Dancing και όπως ξεκαθαρίζει χρειάζεται να είναι κάποιος γνώστης του χορού στον στύλο για να μπορέσει να διακρίνει τη δυσκολία των ασκήσεων.

Οι νικήτριες της κάθε κατηγορίας θα πάρουν έπαθλα από τους χορηγούς του Pole Battle Tricks. Τη βραδιά θα πλαισιώσει με aerial show η ομάδα KIRKO, ενώ θα παρουσιαστεί η καλοκαιρινή συλλογή των Paradise Chick με μαγιό, σορτσάκια και κολάν από χορεύτριες και αθλήτριες του χώρου.

Info

Το “Pole Battle Tricks” θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 30 Μαΐου στις 20.00, στον πολυχώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού WE, το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ, ενώ η εκδήλωση διοργανώνεται από την Paradise Chick clothing, το ελληνικό brand των pole dancers & dancers σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.