Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS στο πλαίσιο της καμπάνιας ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ και συνεχίζοντας την ενημέρωση για την Ηπατίτιδα Β, ξεκίνησε εξάμηνη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για την Ηπατίτιδα Β με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος (Ε.Ε.Μ.Η.) και τη συνεργασία του συλλόγου ασθενών ήπατος, Προμηθέας.
Με έντυπο υλικό μεταφρασμένο σε εφτά (7) γλώσσες και σποτάκια που θα παίξουν σε ραδιόφωνο και τηλεόραση σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα (Ελλήνων και Αλλοδαπών) αναφορικά με τους τρόπους μετάδοσης και τους τρόπους προφύλαξης από την Ηπατίτιδα Β.
Η Ηπατίτιδα Β αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες χρόνιας ηπατοπάθειας και υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα το 3% του πληθυσμού (περίπου 300.000 άνθρωποι) έχουν χρόνια Ηπατίτιδα Β. Η Ηπατίτιδα Β έχει εμβόλιο που είναι υποχρεωτικό στα βρέφη και συνιστάται στις ευάλωτες ομάδες (χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών, άτομα με πολλούς ερωτικούς συντρόφους, επαγγελματίες υγείας, άτομα που έχουν σεξουαλική επαφή με πάσχοντες και σε νεογνά διαγνωσμένων μητέρων). Το εμβόλιο μπορεί κανείς να το κάνει σε δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας κατόπιν συνταγογράφησης από γιατρό.
Στο πλαίσιο αυτής της εξάμηνης εκστρατείας πραγματοποιούμε στη Θεσσαλονίκη πιλοτικό μήνα εξέτασης για την Ηπατίτιδα Β (Νοέμβριος 2013). Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει την εξέταση δωρεάν και ανώνυμα κατόπιν επικοινωνίας με το Πολυϊατρείο της PRAKSIS (Αρκαδιουπόλεως 1 και Αγ. Δημητρίου – τηλ: 2310556145). Παράλληλα το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, από τις 10.00 πμ θα βρίσκεται στην Καμάρα Κινητή Μονάδα της PRAKSIS για να παρέχει ενημέρωση αλλά και τη δυνατότητα εξέτασης, αν κάποιος το επιθυμεί.

Για περισσότερη ενημέρωση λειτουργεί Τηλεφωνική Γραμμή Ενημέρωσης 800 11 11 600 (χωρίς χρέωση) για HIV, Ηπατίτιδες Β και C.
*Την πανελλαδική εκστρατεία για την Ηπατίτιδα Β, υποστηρίζουν η Bristol Myers Squibb και η Gilead Sciences Hellas.

*Το πιλοτικό πρόγραμμα εξέτασης στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζει η Bristol Myers Squibb
*Την Τηλεφωνική Γραμμή Ενημέρωσης υποστηρίζει η Gilead Sciences Hellas

ΜΚΟ PRAKSIS
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, έχει σαν κύριο στόχο τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης.
Με βάση τα δύο Πολυϊατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Αθήνα και Πειραιά) και το Κέντρο Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα, δραστηριοποιείται σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Μυτιλήνη και Πάτρα προσφέροντας εδώ και 18 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε γηγενείς άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, ασυνόδευτους ανήλικους, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες.
Με τις Ιατρικές Κινητές της Mονάδες, έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Β. Ελλάδα και πάντα ανάλογα με τις ανάγκες, προσφέροντας πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, ψυχοκοινωνική κάλυψη και νομική υποστήριξη, σε αλλοδαπούς που πιθανώς χρήζουν διεθνούς προστασίας.
Mε το μοναδικό σε προληπτικό χαρακτήρα πρόγραμμα ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ, προστατεύει οικογένειες Ελλήνων οι οποίοι λόγω ανεργίας αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης και απειλούνται από αποκλεισμούς και αστεγία (2 άξονες προγράμματος: 1ος Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων σε Αθήνα και Πειραιά, 2ος Κοινωνική Κατοικία).
Με Κινητές Μονάδες Εξέτασης, παρέχει δωρεάν εξετάσεις με το στοματικό υγρό (όπου το αποτέλεσμα βγαίνει σε 20 λεπτά) για τον ιό του H.I.V και την Ηπατίτιδα C. Λειτουργεί επίσης, σε 24ωρη βάση, τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης - 800 11 11 600 - για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τον H.I.V.
Υλοποιεί καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ποικίλα ζητήματα όπως Ηπατίτιδα και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.

Βασικές παρεχόμενες υπηρεσίες της Μ.Κ.Ο PRAKSIS :
- Υπηρεσίες Υγιεινής (Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων)
- Άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη
- Ψυχολογική υποστήριξη
- Κοινωνική υποστήριξη
- Εργασιακή συμβουλευτική και προώθηση στην εργασία
- Νομική συμβουλευτική
- Στέγαση
- Εκστρατείες ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης
- Παρέμβαση Δημόσιας Υγείας (κινητές ιατρικές μονάδες)
- Δωρεάν εξετάσεις για τον HIV και την Ηπατίτιδα C

Κεντρικά Γραφεία : Στουρνάρη 57 & 3ης Σεπτεμβρίου, 104 32 Αθήνα,
Τηλ: 210.5205200, Fax: 210.5205201
Πολυϊατρείο Αθήνας : Παιωνίου 5 & Αχαρνών, 104 40 Αθήνα,
Τηλ: 210.8213704, Fax: 210.8213713
Πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης : Αρκαδιουπόλεως 1& Αγ. Δημητρίου, 546 32 Θεσ/νίκη
Τηλ: 2310.556145, Fax: 2310.551730
Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Αθήνας : Δεληγιώργη 26-28, 104 37 Αθήνα, τηλ: 210 5244574
Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Πειραιά: Ζωσιμαδών 44, 185 31 Πειραιάς,
τηλ: 6985866432
Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πάτρα : Τσαμαδού 38, 262 22 Πάτρα
Τηλ: 2610 321933
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , url: www.praksis.gr