Λογοτεχνία, παιχνίδι και …όσπρια στις «Ημέρες Βιβλιοθηκών»

|
THESTIVAL TEAM

Με δύο εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά και με δύο αφιερώματα, στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, συνεχίζεται αύριο, το πρόγραμμα…

«Ημέρες Βιβλιοθηκών», που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

10:00 π.μ., Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας(Αρχαιοτήτων 13, τηλ. 2310 616076) 

* «Οι περιπέτειες της Πριγκίπισσας Μπουκίτσας»

Θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση, κοστούμια, παιδιά και η μουσικός και συγγραφέας Σοφία Μελιγκοπούλου. Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώει η πριγκίπισσα Μπουκίτσα. Ποια είναι τα οφέλη και ποιοι οι κίνδυνοι;

 

10:00Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη – (Κασσάνδρου 17-19, τηλ.2310 274708) 

* «Γιατί παπά παχύ έφαγες παχιά φακή;»

Το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων με την επίβλεψη του Βασίλη Κιοσέογλου, καθηγητή Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Α.Π.Θ., θα παρουσιάσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη σπουδαιότητα των οσπρίων και τα οφέλη που προσφέρουν στην διατροφή μας.

 

19:00, Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27 & Αλεξ. Σβώλου, τηλ. 2310 374800)

«Ο Παπαδιαμάντης των Τεχνών και των Γραμμάτων»

Αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα πεζογράφο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (1851-1911), με αφορμή τα 160 χρόνια από τη γέννηση και τα 100 από το θάνατό του. Στην εκδήλωση συμμετέχουν: Κώστας Φέρρης, σκηνοθέτης – συγγραφέας, Σωτήρης Χατζάκης, σκηνοθέτης – καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Στέλιος Παπαθανασίου, δρ. φιλολογίας – θεολογίας, Δημήτρης Μοράρος, ζωγράφος, Κυριάκος Δανιηλίδης, ηθοποιός και Φιλοθέη Κολίτση, φιλόλογος. Το αφιέρωμα θα πλαισιωθεί με την προβολή της ταινίας «Φόνισσα» του Κώστα Φέρρη, οπτικο-ακουστικό υλικό από τα προσωπικά αρχεία των ομιλητών, μελοποιημένα ποιήματα του Παπαδιαμάντη και τραγούδια εμπνευσμένα από το έργο του. Παράλληλα, θα λειτουργούν στο φουαγιέ της αίθουσας εκδηλώσεων, έκθεση έργων ζωγραφικής του Δημήτρη Μοράρου, έκθεση φωτογραφίας και έκθεση βιβλίου με έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

 

20:00, Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας(Γρ. Λαμπράκη 187, τηλ. 2310 950370)

«Το βιβλίο στον κινηματογράφο»

Προβολή της ταινίας «Οι σκλάβοι στα δεσμά τους» του Τώνη Λυκουρέση, βασισμένης στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη και παράλληλη έκθεση βιβλίων που έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη

 

*(Οι εκδηλώσεις στις οποίες υπάρχει αστερίσκος, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης και της ενότητας «Ημέρες Γεύσης στις Βιβλιοθήκες». Το πλήρες πρόγραμμα είναι αναρτημένο στον σύνδεσμο http://foodfestival.thessaloniki.gr/library/)

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.